Search

Regressietest

Bij het uitbrengen van een nieuwe versie van Futurama doen we uitgebreide automatische testen om te controleren dat Futurama functionaliteit nog goed werkt. Applicaties die in een oude versie van Futurama zijn ontwikkeld moeten in de nieuwe versie van Futurama ook nog probleemloos werken. We gebruiken hiervoor een automatische regressietest. In de regressietest nemen we zowel fictieve als werkelijke applicaties op. In de regressietest wordt een klikpad door de applicatie gevolgd, en wordt vervolgens na elke klik gecontroleerd of de uitkomst na deze klik gelijk is aan een verwachte uitkomst. We testen vervolgens elke dag of de nieuwe versie van Futurama geen verschillen geeft ten opzichte van de voorgaande versie. Door deze regressietesten uit te voeren, wordt voorkomen dat applicaties niet meer goed werken door wijzigingen in de nieuwe versie. 

Controles

Voor het onderwerp Regressietest voeren we de onderstaande controles uit:

 • REG_1: Applicatie is opgenomen in regressietest
  We hebben beleid dat applicaties die we opleveren in de regressietest opgenomen zijn.
 • REG_2: Versie in regressietest
  Betreft het versienummer van de applicatie die in de regressietest is opgenomen.
 • REG_3: Datum versie in regressietest
  Niet bij elke oplevering zullen we ook een nieuwe versie van de applicatie in de regressietest opnemen. Op het moment dat een applicatie meer dan een jaar geleden voor het laatst in de regressietest gezet is, zullen we deze vervangen door de meest recente. 
 • REG_4: Er treden geen fouten op in de applicatie in de regressietest
  Bij het opleveren van een applicatie, is het van belang dat er geen fouten optreden. We controleren in ieder geval of tijdens de regressietest geen fouten optreden in de applicatie.