Heeft u problemen met het lezen van deze nieuwsbrief?
Bekijk de nieuwsbrief online | Klik hier om u uit te schrijven

logo

Nieuwsbrief januari 2015

 
 

Inhoud

 
leesmeer Vernieuwing van Mijnpensioenoverzicht.nl

leesmeer ActuIT onderdeel van Netspar netwerk

leesmeer Futurama: altijd in ontwikkeling!

 

Nieuwjaarswens

Directie en medewerkers van ActuIT wensen u een voorspoedig en succesvol 2015. Een nieuw jaar waarin wij met trots terugkijken op een succesvol jaar en dankbaar zijn voor het door u gestelde vertrouwen in ons. We hopen dat we onze prettige samenwerking ook dit jaar kunnen voortzetten.

image scenario


Uitbreiding en vernieuwing van Mijnpensioenoverzicht.nl

U hebt wellicht de nieuwsbrief van Mijn Pensioen Overzicht gelezen. Er is veel interessant nieuws!

  1. Nieuwe koppelvlak

Volgend jaar komt er een nieuw koppelvlak. Voor klanten van Futurama Register zorgen wij dat er tijdig een nieuwe versie van Futurama beschikbaar is, die de nieuwe koppelvlak specificaties ondersteunt.

  1. Vervroegen en uitstellen

Een belangrijke nieuwe functionaliteit is het tonen van uitkomsten bij andere leeftijden dan de normleeftijd. Hiervoor biedt Mijn Pensioen Overzicht drie opties:

  1. U kunt indicatief rekenen door vervroegingsafctoren aan te leveren
  2. U kunt in uw antwoord aan het pensioenregister voor alle gevraagde leeftijden al vooraf de goede uitkomsten bepalen en deze meegeven in het antwoord aan Mijn Pensioen Overzicht
  3. U kunt voor de gevraagde leeftijd live de goede uitkomsten bepalen in uw antwoord aan Mijn Pensioen Overzicht

Met Futurama Register kunt u van alle opties gebruik maken. Voor optie 1 hoeft u weinig inspanningen te verrichten en krijgt u de uitkomsten die bij benadering kloppen. Futurama Register biedt u nu al de optie om op het moment dat de vraag van MPO komt live het antwoord te bepalen. Hiermee zijn we eveneens volledig gereed voor optie 3. Optie 2 kunt u eveneens gemakkelijk realiseren met Futurama. In uw eigen omgeving zit al de functionaliteit om de pensioenuitkomsten op verschillende leeftijden te bepalen. Hiermee kunnen we u snel helpen om de antwoorden voor MPO op verschillende leeftijden te bepalen, dit zelfs als u van een andere provider gebruik maakt voor de aansluiting op MPO.

image scenario
  1. Mogelijkheid om gegevens vanuit Mijn Pensioen Overzicht in te lezen in uw pensioenplanner

Veel van onze klanten bieden in hun pensioenplanners nu al de mogelijkheid om elders opgebouwde pensioenen mee te nemen. Een lang gekoesterde wens daarbij is om die bedragen in te lezen vanuit MPO. Tot dusver was dit alleen op een bewerkelijke manier mogelijk. Met plateau 3 wordt dit vereenvoudigd! Mijn Pensioen Overzicht gaat een koppelvlak bieden waarmee de bezoeker deze gegevens op kan halen vanuit een andere applicatie.
Zodra deze functionaliteit beschikbaar is, zal ActuIT zorgen dat deze vanuit Futurama aan te roepen is. Hiermee kan de bezoeker van de website veel gemakkelijker dan nu de elders opgebouwde pensioen inlezen.


ActuIT onderdeel van Netspar netwerk

Sinds 2012 maakt ActuIT deel uit van het Netspar netwerk. In dit verband leveren wij (web-) applicaties die ingezet kunnen worden bij wetenschappelijk onderzoek. Inmiddels hebben wij twee studenten van de Universiteit Maastricht mogen ondersteunen bij hun scriptie over de effectiviteit van online pensioencommunicatie. Binnenkort participeren wij in een grootschalig onderzoek van dezelfde universiteit naar het effect van communicatie op het keuzegedrag van deelnemers. Dit onderzoek concentreert zich op de vraag of deelnemers andere keuzes zouden maken rondom hun pensioen indien de keuzemogelijkheden anders gepresenteerd worden. Zo worden er varianten, waarin de hoogte van het pensioen centraal staat, vergeleken met alternatieven waarin de pensioenleeftijd of het gedrag van andere deelnemers leidend zijn. Zodra de resultaten van dit onderzoek bekend zijn, zullen wij u hierover informeren.

image scenarioFuturama: altijd in ontwikkeling!

In 2014 hebben wij Futurama 5.2 gelanceerd. De grote wijziging hierin is de manier waarop Futurama web services aanroept. Sinds de introductie van Futurama 5.2 gebeurt dit met WCF.

Deze wijze van aanroepen maakt allerlei nieuwe functionaliteiten mogelijk o.a.:

  • Het gebruik van REST webservices
  • Webservices met toegangs- of berichts-beveiliging (wsHttpBinding, authenticatie via de header, Windows authenticatie)
  • Configuratie in de web.config in plaats van in de applicatie zelf

Achter de schermen werken wij druk aan nieuwe releases. Zo zijn wij in samenspraak met een klant bezig om een nieuwe Futurama module te ontwikkelen die het mogelijk maakt om een Futurama-applicatie in een (bestaande) website te integreren. Dit zorgt ervoor dat oplossingen als iframes of popup-windows niet meer nodig zijn.

Daarnaast maakt deze feature het interessanter om ook voor kleine onderdelen van uw website Futurama te gebruiken. Het is mogelijk om Futurama-applicaties waar dan ook in een pagina op te nemen, of zelfs verspreid over verschillende plekken.
Een voorbeeld hiervan kan zijn dat u een grafiek uit uw pensioenplanner opneemt op de voorpagina van uw portal.

Vraagt u zich af of u meer met Futurama kan doen dan u nu doet of dat u Futurama voor andere doeleinden kan inzetten? Neem dan contact met ons op en wij vertellen u graag geheel vrijblijvend over de uitgebreide mogelijkheden voor u!

ActuIT BV - Prins Hendrikkade 22/3 , 1012 TM Amsterdam.

Tel: +31 20 530 4760, Fax: +31 20 530 4769

Mail: info@ActuIT.nl